Lang geleden… een stukje geschiedenis

Ruim 17 jaar organiseert Stichting de Pluimenrit in de maand mei een oldtimerbromfietstoertocht in Haaren (N-Br.).

Ons oldtimer bromfietsen en hulpmotoren evenement vond haar oorsprong in een tijdperk waarin er in de maand mei in Zuid Nederland weinig tot geen activiteiten waren. Dat is natuurlijk vandaag de dag wel anders…. Echter onze rit is dat ook!

Wat is bijzonder aan de Pluimenrit?

Een oldtimerrit is meer dan alleen een samenkomst van oldtimers en samen praten over en kijken naar de voertuigen. Want tijdens de toerrit ervaren en beleven we ook de omgeving. Die ritbeleving is juist iets wat binnen onze organisatie hoog in het vaandel staat.

Hoezo beleving?!?  Het begint vaak al met het bedenken en uitzetten van de route. Met enige zorgvuldigheid wordt gekeken naar waar de mooiste weggetjes zijn gelegen, wat bijzondere landschapskenmerken zijn en waar mooie bezienswaardigheden liggen.

Met dat in het achterhoofd en op foto ontstaat onze Pluimencourant. De courant van genietend Nederland! In deze courant leest u de achtergrond informatie over hetgeen u onderweg ziet. Zo worden typische landschapselementen als rijen knotwilgen of een meanderend watertje nader uitgelicht, maar ook een stukje historie over dat ene rustieke boerderijtje langs de route.

Kortom, we doen het bij de Pluimenrit net effe anders! Doet u dat ook? Neem dan net die ene brommer mee die niet alledaags is en juist heel bijzonder.

Graag tot ziens in Haaren!

Geef een reactie